+ Meer informatie

Verschillen

1 minuut leestijd

In zijn brief aan de Kamer wijst Albeda er op dat de positie van de „echte minima" bovendien te maken heeft met het algemene arbeidsmarktbeleid. Extra toeslagen voor deze minima zouden er toe kunnen leiden dat er op den duur nauwelijks nog verschillen zijn tussen minimum inkomens en modale inkomens en alles daar tussen in.

Daar komt bij dat er ook mensen zijn die naast een minimum inkomen toch nog andere inkomsten hebben. Dat geldt vooral voor bijstandstrekkers, die bepaalde neveninkomsten mogen hebben. Daardoor kunnen zij zo'n tien tot vijftien procent boven het werkelijke minimum uitkomen.

De sociale uitvoeringsorganen, die eventuele extra toeslagen zouden moeten betalen, zouden dat uitvoeringstechnisch wel aankunnen, zo blijkt uit de brief van de minister. Zij zouden dan wel flink wat mensen meer in dienst

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.