+ Meer informatie

Vakantiepiek volgende week

1 minuut leestijd

LEIDSCHENDAM (ANP) - De 'BV Nederland' is gesloten. Alle scholen zijn dicht en de bouwvak is overal begonnen. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) bereikt het Nederlandse vakantieseizoen komende week zijn hoogtepunt.

De bungalowparken en de campings melden een „uitstekende bezetting". Ook de hotels doen goede zaken, maar het is niet overal even vol.

De toeristische bedrijven hebben de indruk dat de bezetting nagenoeg hetzelfde is als in dezelfde periode vorig jaar, met hier en daar uitschieters naar boven en naar beneden. De provinciale VVV Noord-Holland meldt topdagen voor het toeristische bedrijfsleven langs de kust, terwijl de rest van de provincie rustig is.

In Amsterdam verloopt het vakantieseizoen tot nu toe „zeer matig". Zelfs de goedkope hotels hebben nog kamers over. Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse VVV is dit vrij uitzonderlijk voor de tijd van het jaar.

In Zeeland is het vakantieseizoen goed begonnen. Zowel aan de kust als in het achterland is de bezetting „optimaal". Volgens mevrouw M. Muynck van de provinciale VVV zijn er in Zeeland opvallend veel Oostduitsers, herkenbaar aan de auto's met een afwijkend Duits nummerbord. De Muynck vertelt dat het illegaal kamperen een halt is toegeroepen dank zij het lik-op-stuk-beleid.

Onder de buitenlanders die ons land bezoeken vormen de Duiters de grootste groep.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.