Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Een zoete lekkernij

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Een zoete lekkernij

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Zoet en (h)eerlijk, dat is Lekker deze keer. Lekkers met fruit en een mooie, feestelijke taart. Mevrouw M. de Bijl kreeg het recept van deze taart van een collega. Wij maakten en fotografeerden deze lekkernij en..... smulden er van.

Bokkenpootjestaart

Wat hebt u nodig
• 3 eieren
• 175 gram zelfrijzend bakmeel
• 175 gram suiker
• 175 gram boter
• 1 pakje slagroom à 250 ml
• 1 pak bokkenpootjes
• 3 eetlepels advocaat (neem voor een alcoholvrije taart 3 eetlepels custardvla)


Voor het maken van de taartbodem doet u de boter en de suiker in een beslagkom en mixt alles goed door elkaar. Vervolgens voegt u de eieren toe en mixt u het mengsel in ongeveer 5 minuten luchtig en schuimig. Hierna het bakmeel er bij en nog eens 5 minuten mixen.
Doe het beslag in een ingevette springvorm en bak de taartbodem in ongeveer 30 minuten gaar in de gasoven op stand 3 of in de heteluchtoven op 175 graden C. Laat de bodem goed afkoelen als hij klaar is.

Als de taartbodem afgekoeld is gaan we met de toplaag aan de slag. Doe de slagroom met een paar eetlepels suiker in een kom en klop de slagroom stijf. Roer er vervolgens de 3 eetlepels advocaat (of custardvla) door.
Schep dit mengsel op de taartbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Verkruimel een half pakje bokkenpootjes en bestrooi de bovenkant van de taart met deze verkruimelde zoete koekjes.

Zet de bokkenpootjestaart een nachtje in de koelkast om op te stijven.


Romig drankje met vers fruit

Een lekker drankje van vers fruit komt niet uit een pak maar maak je zelf.
Men neme:
• ongeveer 450 gram half om half frambozen en aardbeien (schoongemaakt)
• 2 zakjes vanillesuiker
• paar druppels citroen
• sap van 2 sinaasappels
• 1/8 liter slagroom
• een klein bekertje zure room
• paar blaadjes munt voor de garnering

Doe alles in een hoge beker en pureer de ingrediënten tot ze lekker lobbig en vloeibaar zijn. Giet de vloeistof vervolgens in glazen en garneer met blaadjes munt. Mmmmmmm!

Wat is diksap eigenlijk?
Diksap is het ingedikte sap van kilo’s vers fruit. Een pure en heel gezonde drank waar niets aan toegevoegd is, zelfs geen suiker. In natuurvoedingswinkels en bij de biologische afdeling van supermarkten wordt diksap in flessen aangeboden. Biologisch diksap wordt gemaakt van biologisch fruit, dat tijd gekregen heeft om te groeien en te rijpen. Er is ook diksap van fruit dat niet het predicaat biologisch mag voeren, dus daar moet je even op letten. Diksap kun je zo puur uit een glas drinken, maar ook toevoegen aan yoghurt, kwark, pap en sausen. Maak ook eens waterijsjes van diksap. Succes verzekerd.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 september 2013

Terdege | 92 Pagina's

Een zoete lekkernij

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 september 2013

Terdege | 92 Pagina's