+ Meer informatie

Politie van Leeuwarden pakt 23 drughandelaren

Aantal inbraken zeer sterk gestegen

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN — De politie van Leeuwarden heeft de afgelopen twee maanden 23 drughandelaren gearresteerd. Dit is vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt.

De 23 drughandelaren betrokken volgens de politie de meeste héndelswaar in het jongerencentrum ,,De Bunker" in Groningen. Enkele handelaren reisden ook naar Peru om daar cocaïne te halen.

De zaak kwam aan het licht bij een eerdere arrestatie van tien personen die worden verdacht van het plegen van veertig inbraken en diefstallen. De opbrengst van de buit, ruim 90.000 gulden, werd gebruikt om verdovende middelen te kopen. Drie van die tien arrestanten zouden ook drugs verhandeld hebben.

De toename van het heroïnegebruik in Leeuwarden heeft volgens de politie geleid tot een onrustbarende stijging van het aantal inbraken de laatste maanden. In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal aangiften van inbraken met 25 procent gestegen, vergeleken met dezelfde periode in 1980.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.