+ Meer informatie

Pasen en Pinksteren

2 minuten leestijd

Antwoord: Vroeger waren daar keurige regels voor, maar die zijn verwaterd. Als u nu blijft afwachten, gebeurt er niets. Geef de jongen eens een boodschap mee, dat u zijn ouders uitnodigt voor een avondje bij u thuis. Noem gelijk verscheidene data, zodat zij een dag kunnen kiezen die hun 't best schikt. Probeer het dan gezellig te maken, zodat deze mensen zich op hun gemak voelen. En stel vooral geen onbescheiden vragen, maar begin iets over uw kind en u zelf te vertellen. De rest volgt vanzelf. In voorjaar en zomer vinden onze kippen pieren of wormen een ware delicatesse, maar 's winters kijken zij er niet naar om. Kunt u mij het verschil tussen een zomer- en een winterpier uitleggen? Antwoord: Een geraadpleegde 'pieroloog' vindt dat eetgedrag van de kippen vrij logisch. De aardwormen, regenwormen enz. voeden zich in voorjaar en Hoe vallen Pasen en Pinksteren in dè komende jaren? Antwoord: In 1992 Pasen op 19 april en Pinksteren 7 juni, in 1993 respectievelijk 11 april en 30 mei, in '94 op 3/4 en 22/5, in '95 op 16/4 en 4/6, in '96 op 7/4 en 26/5, in '97 op 30/3 en 18/5, in '98 op 12/4 en 31/5, in 1999 op 4/4 en 23/5 en in het jaar 2000 op 23 april en 11 juni.

Voorlopig zit zo'n unieke gedaanteverwisseling er niet in. De premier houdt de boot van Brussel veilig ver af. Hij wil z'n karwei afmaken en verder niet zeuren. Lubbers weet ook best dat een tussentijdse wisseling van de wacht in het torentje waar Thorbecke al troonde taboe is. Aan voorbeelden uit het verleden kan hij dan ook geen enkel recht ontlenen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.