+ Meer informatie

Burgemeester Sassenheim geïnstalleerd

1 minuut leestijd

SASSENHEIM — Vanmorgen (vrijdag) wordt in het raadhuis ds. A. J. Kret (46) uit Leiden als burgemeester geïnstalleerd. 'De heer Kret is tot op heden wethouder voor stadsontwikkeling te Leiden.

Ds. Kret heeft bij zijn benoerning tot burgemeester als voorwaarde gesteld te kunnen blijven preken. De burgemeestersfunctie was vanaf begin 1974 vacant.

Ds. Kret werd in 1953 na zijn academische opleiding predikant te Krimpen a/d Lek. Van 1961 tot 1970 was hij leraar godsdienstpnderwijs aan het Visser 't Hooft-lyceum te Leiden. Na enige jaren raadslid geweest te zijn werd hij in 1970 wethouder voor verkeer en stadsontwikkeling in Leiden. Als predikant vervult hij iedere zondag preekbeurten, o.a. veel jeugddieristen in \msterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.