+ Meer informatie

Vrachtwagens massaal fout

1 minuut leestijd

ASSEN (ANP) Bij een grootscheepse verkeerscontrole in Drenthe bleken 267 van de 354 gecontroleerde vrachtwagencombinaties in overtreding te zijn.

De meest geconstateerde overtreding (104 maal) was overbelading. 43 chauffeurs kregen een proces-verbaal voor overtreding van de Rijtijdenwet. Een procesverbaal wegens technische gebreken aan de combinatie was het resultaat voor 61 chauffeurs en 59 chauffeurs werden op de bon gezet voor andere overtredingen. Dit deelde politie vrijdag mee.

De politie stuitte tijdens de controle op onder meer een Duitse 50-tons-combinatie, die voor meer dan 80 procent overbeladen bleek te zijn. De combinatie is ter plaatse overgeladen. Verder hadden twee Belgische chauffeurs in 72 diensturen maar vijf uur geslapen. Een combinatie uit Rotterdam, geladen met een verzegelde container, moest door tussenkomst van de douanerecherche met een telescoopkraan worden overgeladen op een zwaardere vrachtauto. Van alle gecontroleerde vrachtwagencombinaties wordt nog nagegaan of de motorrijtuigenbelasting is betaald. Bij soortgelijke controles eerder is 80.000 gulden aan naheffingen gevorderd.

De controles zijn donderdagavond en gisterochtend gehouden bij Gieten, Assen, Hoogeveen en Erm met behulp van de algemene verkeersdienst, de rijkspolitie, de gemeentepolitie, de douane, de rijksverkeersinspectie en het korps controleurs gevaarlijke stoffen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.