+ Meer informatie

Goede oogst in de EEG

1 minuut leestijd

De graanoogst in de Europese Economische Gemeenschap (EEG) zal dit jaar het record van 80,8 miljoen ton bereiken, zo heeft het bureau voor de statistiek van de Europese gemeenschappen in Luxemburg dinsdag bekend gemaakt. Vorig jaar had de oogst de tot dan toe grootste omvang van 77,7 miljoen ton. Dfe voornaamste oorzaak van de toeneming met vier procent ten opzichte van 1971 is de verbetering van de opbrengst per hectare met 4 procent gedurende de afgelopen tien jaar, terwijl het areaal in die tijd met drie procent werd ingekrompen.

De tarwe-oogst zal dit jaar uitkomen op 34,5 miljoen ton tegen 34,2 miljoen ton in 1971, de rogge-oogst zal vemmderen van 3,8 miljoen tot 3,5 miljoen ton en de gerst-oogst zal een verbetering te zien geven van 16.1 miljoen ton tot°het record van 17,4 miljoen ton. De oogst aan haver en gemengde zomergranen stelt het bureau op 8,0 miljoen ton tegen 8.5 miljoen vorig jaar, terwijl de oogst aan mais 15.3 miljoen otn zal opleveren tegen 13,9 miljoen ton verleden jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.