+ Meer informatie

Iets meer winst bij Pakhoed

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De nettowinst van het havenconcern Pakhoed heeft in de eerste helft van dit jaar ƒ 70,3 miljoen bedragen, tegen ƒ 69,2 miljoen in de overeenkomstige periode van 1990.

De nettowinst uit de gewone bedrijfsuitoefening (dus exclusief bijzondere baten) steeg met 11 procent van ƒ 60,5 miljoen naar ƒ 67,3 miljoen, 'zo heeft het concern gisteren bekendgemaakt.

In de tweede helft van het jaar zullen de bedrijfsresultaten worden gedrukt door twee incidentele ontwikkelingen, namelijk de staking in Rotterdam en een reorganisatievoorziening bij Univar. De directie vindt het moeilijk te voorspellen wanneer de conjunctuur in de Verenigde Staten tot winstherstel bij Univar zal leiden. Op dit moment verwacht Pakhoed dat de nettowinst over heel 1991 niet minder dan ƒ 125 miljoen zal bedragen. In 1990 boekte Pakhoed een winst van ƒ 133 miljoen.

In de cijfers over het eerste halfjaar zijn de resultaten van de voormalige Furness-bedrijven opgenomen, wat in 1990 nog niet het geval was. Het bedrijfsresultaat van deze bedrijven lag in de eerste jaarhelft op hetzelfde peil als in de eerste helft van 1990 en voldoet daarmee aan de verwachtingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.