+ Meer informatie

Laagste tarieven

1 minuut leestijd

In het verslagjaar werden de officiële rentetarieven tot viermaal toe verlaagd en Nederland behoort momenteel tot de Westerse landen met de laagste rentetarieven. Uit het feit dat de Staat monetair moet financieren blijkt dat er onvoldoende kapitaal uit het buitenland toestroomt om de overheidsuitgaven te dekken. „Tegen die achtergrond zou men eigenlijk moeten zeggen dat de rentestand in Nederland nog te laag is", aldus Zijlstra.

Ondanks de somberheid besluit hij zijn laatste jaarverslag toch met enig optimisme: „De jaren tachtig zijn voor Nederland slecht begonnen, maar het is bepaald te vroeg om te wanhopen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.