+ Meer informatie

Zoveel hoofden..

2 minuten leestijd

Deze rubriek is bedoeld om te reageren op de redactionele inhoud van Terdege. Uw bijdrage mag niet langer zijn dan 175 woorden en moet voorzien zijn van de titel van deze rubriek en uw naam en adres. Plaatsing van ingezonden brieven betekent niet dat wij met de inhoud daarvan instemmen. De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen bepaalde reacties in te korten of niet te plaatsen.

Zeeuws-Vlaanderen
Een artikel over W. Zeeuw-Vlaanderen wat bekendheid geeft aan een van de mooiste en belangrijkste gebieden van Nederland. Er is hier veel geschiedenis geschreven door de Oranjes en het blijven voortbestaan van Nederland als zelfstandige natie. Onze voorouders hebben gestreden om de overheerser een halt toe te roepen en Nederland hier te doen beginnen. Het gevaar dat Brussel alsnog de hoofdstad wordt is vanwege de EG niet uitgesloten. Daartegen moeten wij de strijd nog steeds blijven behouden. Wij vinden het "als landje apart" wat laag gewaardeerd om als "ons overzeese gebiedsdeel" bestempeld te worden. Dit is vanuit een verkeerde hoek bekeken. Deze streek verdient, naast al haar schoonheid, historische rijkdommen en gegrond op de geschreven geschiedenis, een veel hogere waardering. Nederland was geen Nederland meer geweest, als Zeeuws-Vlaanderen geen stand had gehouden. Dan waren we allemaal verkocht geweest aan de overheersers. Het mooie artikel over onze prachtige streek verdiend een opgewaardeerde kop, als bij voorbeeld "Zeeuws-Vlaanderen, het begin van Nederland".
P.F. de Feijter, Breskens

West-Friesland
Bij het artikel over WestFriesland, in het vorige nummer, is op blz. 25 een kerk afgebeeld. Dit is echter niet de hervormde kerk van Spanbroek, maar die van Groot Schermer.

Fleurig '94
 In net vorige nummer maakten we melding van de "tuinbeurs" Fleurig '94. Een dag voor die Terdege verscheen, bood de organisatie ons aan een kortingsbon in ons blad te plaatsen. Die treft u hieronder aan. Voor meer informatie over het tuinevenement, dat vanaf donderdag 11 augustus te bezoeken is, verwijzen we naar de vorige Terdege.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.