Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

In de keuken

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

In de keuken

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Pompoentulband

Binnenkort kunnen we weer pompoenen oogsten of in de winkel kopen. Trakteer uw gezin en gasten eens op een lekkere pompoentulband bij een kopje thee.

Ingredienten:
155 gr zachte boter
125 gr lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr schoongemaakte pompoen
2 el koekkruiden
rasp en sap van 1 sinaasappel
100 gr gehakte pecan of walnoten
150 gr rozijnen

155 gr zachte boter 125 gr lichtbruine basterdsuiker 3 eieren 300 gr zelfrijzend bakmeel 150 gr schoongemaakte pompoen 2 el koekkruiden rasp en sap van 1 sinaasappel 100 gr gehakte pecan of walnoten 150 gr rozijnen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bloem. Klop de boter met de suiker schuimig en klop er dan een voor een de eieren door. Zeef het bakmeel en spatel het dan in gedeelten door het beslag. Rasp de pompoen en schep deze met de koekkruiden, het sinaasappelsap, de noten en rozijnen door het beslag. Schep alles in de vorm. Bak de tulband in het midden van de oven in 50 tot 60 minuten gaar, of tot een erin gestoken satéprikker er droog uit komt.

Etiquette tafel dekken

Hoe dek je de tafel precies? Hiervoor kunt u de regels voor tafeletiquette volgen, die ook door gerenommeerde restaurants gehanteerd worden.

฀฀฀Borden per zitplaats in het midden. Het laatst te gebruiken bord van het hoofdgerecht onderop. Daarboven in volgorde van gebruik borden en kommen van voorgerechten.
Bestek ook in volgorde van gebruik, van buiten naar binnen. Het bestek van het hoofdgerecht komt het dichtst bij de borden te liggen. Vorken aan de linkerzijde, messen en lepels rechts. De soeplepel waarmee begonnen wordt uiterst rechts. Messen met de snijkant naar het bord. Desertlepel en cakevork worden horizontaal boven de borden neergelegd.
฀฀Boven de messen en lepels staan de glazen.
Aan de linkerzijde boven de vorken staat het brood- en boterbordje, met het mes horizontaal op de bovenrand van het bord en met de snijkant naar onderen.
Het servet komt rechthoekig gevouwen geheel links naast de vorken te liggen. Mooi gevouwen kunnen ze ook op de borden geplaatst worden.

Urker verse vismarkt

Op de Urker verse vismarkt worden alleen de beste producten geleverd, tegen zeer schappelijke prijzen. Visliefhebbers uit heel Nederland weten de markt te vinden.

Er is een breed scala aan vissoorten te koop, zoals zeetong, tonijnfilet, zeeduivel, haring en noem maar op. En alles is klatervers. Veel vissoorten worden als panklaar product verkocht. Desgewenst wordt de vis verpakt in een lekvrije emmer met ijs en deksel. Uiteraard kunt u uw aankopen ook laten vacumeren en meenemen in plastic tassen of een meegebrachte koelbox. Omdat het assortiment soms al snel uitverkocht is, bestaat de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen. Deze wordt voor u gereserveerd en in de ijskoeling gezet, voorzien van uw naam en telefoonnummer.

Openingstijden: In de even weken op zaterdagochtend, van 8.00 tot 12.30 uur. Bestellen kan via tel. 0527- 683050; info@versevismarkt.nl. Bestellingen kunnen elke werkdag worden opgehaald tussen 7.00 en 18.00 uur. Adres: Stortemelk 2a, 8321 EE Urk.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 september 2009

Terdege | 92 Pagina's

In de keuken

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 september 2009

Terdege | 92 Pagina's