+ Meer informatie

Prijsverhoging niet onredelijk

Minister Van der Stee:

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Minister mr. A. van der Stee van Landbouw en Visserij vindt dat een verhoging van de EEG-landbouwprijzen met gemiddeld twee procent voor de Benelux — dus ook voor Nederland — niet onredelijk zou zijn, zulks in samenhang met de afbraak van de monetair compenserende bedragen.

Een delegatie van het landbouwschap heeft dit woensdag te horen gekregen toen zij, uiten de gewone maandelijkse gesprekkenserie om, een onderhoud met de bewindsman had, waarin van beide kanten een eerse commentaar werd gegeven op de prijsvoorstellen van de Europese Commissie. Het Landbouwschap heeft, omdat het over die voorstellen bijzonder vertoornd is, in zijn bestuursvergadering van vorige week om dit spoedgesprek gevraagd. Het schap vindt een gemiddelde prijsverhoging met twee tot vier procent nodig, wegens de inkomensachterstand in de landbouw, de ruimte die nodig is voor de afbraak van de monetair-compenserende bedragen (heffingen en subsidies bedoeld om bij koerswijzigingen de in nationale munt uitgedrukte EEG-landbouwprijzen gelijk te houdenz, en de gevolgen van de voorgestelde melkheffing voor de inkomens in de melkveehouderij.

Het voorstel van de Europese Commissie is, zoals gemeld, handhaving in X979/1980 van de bestaande prijzen; handhaving in dat jaar van monetaircompenserende bedragen (MCB's) die, zoals voor Nederland, neerkomen on uitvoersubsidies en invoerheffing. vermindering van MCB's die neerkomen op uitvoerheffing en invoersubsidie; melkheffing die zal afhangen van de toeneming van de melkproduktie maar tenminste twee procent zal bedragen.

Op die melkheffing liet de delegatie van het landbouwschap felle kritieken horen: er zijn, vooral buiten Nederland, te veel groepen van uitgezonderd, zo meent het, en bovendien wil het meer aandacht voor premies om de produktietoeneming terug te dringen.

CSR-Centr. Beheer

Met ingang van 1 februari 1979 is de heer J. H. Quelle (36) benoemd tot directeur van directie-uitbreding bv, het softwarehouse binnen CSR - combinatie samenwerkende rekencentra bv. divisie van Centraal Beheer. Deze direktie-uitbreiding houdt verband met een belangrijke verbreding van de werkzaamheden op het gebied van software-ontwikkeling. ^ De verantwoordelijkheid van de heer Quelle zal voornamelijk liggen in het vlak van de commerciële uitbouw van het softwarehouse.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.