+ Meer informatie

Vragen over spoorbrug bij Sliedrecht

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het SGP-iid van Provinciale staten van Zuid-Holland, de heer W. F. Mulckhuijse uit het plaatsje Driebruggen, heeft het college van Gedeputeerde staten gevraagd of het zich bewust is van het gevaar dat de Baanhoekspoorbrug bij Sliedrecht bedreigt.

Gealarmeerd door berichten over de brug over de Donau in Wenen, die instortte als gevolg van metaalmoeheid, vraagt het statenlid of het college van GS wil bevorderen dat een dergelijke ramp wat betreft de Baanhoekspoorbrug wordt voorkomen.

De brug ligt tussen Papendrecht en Sliedrecht over de Merwede. Aan de brug werd in de oorlog het nodige beschadigd en het Rijk herstelde hem na 1945 provisorisch. De brug ligt zeer laag boven het water, wat wel eens tot gevolg heeft gehad dat bij tewaterlatingen stroomopwaarts het middenstuk met een bok eruit moest worde gelicht om de schepen vrij doorgang te verlenen.

Volgens de SGP-er is er een rapport van het Nederlands economisch instituut, waaruit zou blijken dat de spoorbrug aan revisie of vervanging toe is, omdat metaalmoeheid aanwezig zou zijn.

Het statenlid vraagt of het college van GS de aandacht van de minister van Verkeer en Waterstaat en van de directie van de Spoorwegen op deze affaire wil vestigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.