+ Meer informatie

Britse zorg om defensie stijgt

Bezuinigingen onverantwoord

2 minuten leestijd

Uitgaven voor het Britse leger. Thatcher verklaarde in het Lagerhuis dat het er om ging hoe men de verhoging van de defensie-uitgaven zou verdelen.

(Van onze correspondent) Groot-Londen en Dunbarton (Schot_ land) zijn het namelijk niet eens met de LONDEN •— Zowel premier plannen van defensie in hun gemeente. Thatcher als de minister van I" bonden wil de gemeenteraad de j j. . I . M ff u ff -ih plannen van defensie voor- de verdediOeiensie, jonn rNOtt neen deze ging van de burgers en opvang van hen week met nadruk gezegd dat er na een nucleaire luchtaanval niet uitnlf>f hp7iiiniorl laX wnrHpn nn HP voeren. In Dunbarton ligt de raad met de centrale regering overhoop over het niet DeZUiniga Zal WOraen op de ^^ centrale redering oveAoon over het

Op twee andere fronten kan.de regering met moeilijkheden worden geconfronteerd. Twee door Labour overheerste gemeenteraden, namelijk die van voornemen om de daar aanwezige militaire basis uit te breiden zodat de Trident er gestationeerd kan worden.

Thatcher en overtuigingskracht .gebruiken om een einde te maken aan de vrees die onder conservatieve afgevaardigden leefde na het ontslag van Keith Speed, dat er op marine flink bezuinigd zou worden. Speed had in het openbaar zijn bezorgdheid over de toekomst van de marine uitgesproken. Definitieve beslissingen over uitgaven voor de drie krijgsmachtonderdelen zijn niet eerder dan juli te verwachten, zo maakte Nott duidelijk.

Hij waarschuwde ervoor dat de grote technologische vooruitgang op het gebied van de krijgsmacht ook een aanzienlijke verhoging van de kosten met zich meebrengt. De Sovjet-Unie zou volgens Nott hoe langer hoe meer over ultra-moderne wapens beschikken en hij omschreef de huidige situatie dan ook als ernstig.

Uitbreiding Coulport

Thatcher wees er nog eens nadrukkelijk op dat Groot-Brittannië toch zal

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.