+ Meer informatie

Stijging van aardgasbaten voordeel voor rijk

1 minuut leestijd

GRONINGEN — „De stijging in de aardgasbaten is, voor zover !ze uit de binnenlandse afzet •ortvloeien, voor het overgrote xl niet minder dan een belastingriioging, voor wat betreft de exirt is iiet pure winst".

Dit stelt de Gasunie in een uitvoerige ischouwing over de koppeling van de rdgasprijs aan de olieprijs, die is geibliceerd in een speciale bijlage van isuniek, het personeelsblad van de isunie. Gesteld wordt dat de Gasunie begrip voor heeft dat de verbruikers :h zo verzetten tegen de aardgasijsverhoging op basis van huisbranilie, maar de discussie moet dan wel liver worden gevoerd. Volgens Gasliek zijn het cijfermateriaal en de arimenten van de tegenstanders van die ippeling „vaak incorrect".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.