+ Meer informatie

TER OVERWEGING

1 minuut leestijd

Meint R. van den Berg, Hij nam het kruis en ging… Veertig dagen de weg van Jezus volgen. Bewerkt door Reimer Sonneveld. Uitg. Buijten & Schipperheijn Amsterdam 2011, 180 blz., €10,- (bij grotere afname korting)

Soms is het Jammer dat ons blad een maand- en geen weekblad is. Zodoende kon aan de verschijning van dit boek geen aandacht worden gegeven aan het begin van de periode waarvoor het bedoeld is: zie de ondertitel. Maar wie weet, onthoudt u het voor DV volgend jaar; ieder jaar gaat de kerk immers in stille, ingetogen herinnering de weg van de Heiland langs. Oorspronkelijk verscheen dit boek onder de titel Via Dolorosa. Het is nu door Reimer Sonneveld tot dagboek verwerkt. Daarbij is tevens het taalgebruik wat aangepast, taal verandert immers snel vandaag de dag. Het resultaat is een boekje dat er zijn mag om elke dag in die 40-dagentijd opgenomen en geestelijk verwerkt te worden. Dwars door de diepte van het lijden heen komt Gods reddingsplan tot openbaarheid, uitmondend in glorieuze voltooiing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.