+ Meer informatie

Goede export

1 minuut leestijd

De export is de laatste weken goed geweest, met name de afzet naar Duitsland, waar men al min of meer gerekend had op afschaffing van de monetaire compenserende bedragen, wat thans is uitgedraaid op een forse verlaging.

Daarmee is de concurrentiepositie op de Duitse markt voor Nederlandse kaas versterkt. Niet echter alleen voor de Nederlandse kaas, maar ook voor de Deense kaas.

De Deense export heeft zich al enige zelfbeperking opgelegd bij de afzet naar Duitsland, wat betreft de prijsstelling. Daar komt overigens bij dat de Deense kaasexport de buitenlandse vraag maar moeilijk bij kan sloffen, gezien de beperking van de melkproduktie.

De situatie blijft overigens vooralsnog wat onoverzichtelijk. Dat is ook het geval op de botermarkt, waar de uitvoer naar derde landen nog goed loopt. Het is te verwachten dat het boterverbruik zich zeker niet zal ontwikkelen zoals dat de laatste tijd het geval was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.