+ Meer informatie

Betrekkingen Perzië'Irak gespannen

1 minuut leestijd

TEHERAN — Het officiële Perzische persbureau Pars meldt dat Iraakse militairen al een week lang met artillerie en machinegeweren Perzisch gebied bestoken. Bij deze beschieting zouden een 14-jarige Perzische jongen en een Perzisch meisje om het leven zijn gekomen.

Volgens het persbureau zijn drie „gewaipende saboteurs van het Baathbewind". maandagnacht Perzisch gebied binnengedrongen waarna een gevecht ontstond öiet de Perzische grenspolitie. Hierbij zou een saboteur dodelijk getroffen zijn. Het persbureau Pars publiceert dit nieux een dag na het begin van een conferentie in Istanbul tussen vertegenwoordigers van Perzië en Irak over de gespannen situatie aan de grens tussen beide landen. Tot dusver was de vrijheidstrijd van de Koerden de directe aanleiding voor de grensgevechten. Bagdad heeft de regering in Teheran meermalen verweten dat zij de Koerden in Irak steunt in hun verzet tegen de Iraakse regering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.