+ Meer informatie

Biersoort voor automobilist

1 minuut leestijd

ROME - Drive Beer. Dat is de naam van een nieuwe biersoort die een Italiaanse bierproducent deze maand in de markt zet.

Het suggereert dat je er beter door rijdt. "Met twee biertjes blijf je nuchter en hoef je niet te vrezen dat er punten van je rijbewijs worden afgetrokken", zegt de woordvoerder van het bedrijf opgewekt. In Italië, waar een puntensysteem voor automobilisten geldt, raak je tien van de twintig punten kwijt als je onder invloed aangehouden wordt door de politie. Het rijbewijs wordt ingetrokken als in beschonken staat een ongeval wordt gemaakt.

Het bier heeft een alcoholpercentage van 2,4 procent. Dat is op zich niets nieuws. Wel is nieuw dat het bier wordt aangeprezen als automobilistenbier. Een bekende Italiaanse Formule 1-coureur gaat nota bene reclame maken voor de drank.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.