+ Meer informatie

Russische rijksgedachte

1 minuut leestijd

Wat verwacht u dan van de coöperatie tussen Jeltsin en Gorbatsjov voor de nabije toekomst?

„Op grond van hun relatie tijdens de staatsgreep zou je een nieuwe sterke toenadering tussen deze beide politieke leiders mogen verwachten. Voor de stabiliteit van het land zou dat ook beslist wenselijk zijn. Toch geloof ik dat er tussen hen slechts een gelegenheidsalliantie bestaat, waarvan het draagvlak te smal is om in een duurzamer samenwerking uit te monden. Het is typerend dat donderdag beiden de overwinning op de staatsgreepplegers niet samen hebben gevierd. Gorbatsjov heeft niet de moed gehad naar Jeltsin, naar het volk toe te komen. Daarom denk ik dat de dagen van dit gelegenheidsbondgenootschap al geteld zijn". In de westerse media hoor je zulke optimistische klanken dat iedereen in de Sowjet-Unie na de coup weer aan het werk is gegaan. Hoe is het eigenlijk met de werkinstelling van de Sowjetburgers gesteld?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.