+ Meer informatie

Nieuwbouw Groningse twee ziekenfondsen

Totale kosten ruim 20 miljoen

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Door het slaan van de eerste paal, heeft de Commissaris der Koningin, mr. H. J. L. Vonhoff donderdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw kantorencomplex voor de in de provincie Groningen werkzame ziekenfondsen aan de Schweitzerlaan in Groningen.

Het Algeineen staós en provinciaal Groninger ziekenfonds „Ziekenhulp" en het Algemeen Nederlands onderlmge ziekenfonds ANOZ rayon Groningen, hebben enkele jaren geleden besloten één kantoorgebouw te stichten. Deze beslissing vloeide enerzijds voort uit het feit, dat de huidige panden in het Zuiderpark, respectievelijk aan de Ubbo Emmiussingel onvoldoende ruimte kunnen bieden door het in de loop der jaren gegroeide personeelsbestand.

Fusie

Anderzijds is in het kader van de regionalisatie binnen de gezondheidszorg een aanknopingspunt gevonden om, voorafgaand aan het betrekken van het nieuwe gebouw, een fusie tussen de beide Groningse fondsen tot stand te brengen in een nog op te richten Regionale Ziekenfonds Groningen. De verwachting is dat deze nieuwe organisatie en met het betrekken van het nieuwe pand op efficiëntere wijze de verzekerden in de provincie Groningen van dienst te kunnen zijn.

De bouw van het complex zal ongeveer twee jaar in beslag nemen, terwijl de totale kosten zijn begroot op ruim twintig miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.