+ Meer informatie

Sjewardnadze niet bij NAVO-bijeenkomst

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) — Op de als historisch aangeduide bijeenkomst van de ministers van buitenlandse zaken van de zestien NAVO-landen, de zes voormalige Warschaupactlanden en de drie Baltische staten zal Sowjetminister Eduard Sjewardnadze ontbreken.

De bijeenkomst, die morgen in Brussel plaatsheeft, is de eerste zitting van de Noordatlantische Samenwerkingsraad (NASR), die in november op de NAVO-topconferentie in Rome in het leven is geroepen om de contacten met de voormalige Oostbloklanden nauwer aan te halen.

Sjewardnadze heeft het westers bondgenootschap laten weten dat de Sowjetambassadeur in België, Afanessewski. die ook bij de NAVO is geaccrediteerd, zijn plaats zal innemen. De alliantie heeft hiervoor begrip, gezien alle problemen in de Sowjet-Unie, aldus een hoge diplomaat gisteren. Hij voegde er aan toe dat het nog onduidelijk is of vertegenwoordigers van de afzonderlijke republieken in het gevolg van de Sowjetambassadeur aanwezig zullen zijn.

De 25 landen zullen morgen met een gezamenlijke verklaring komen, die niet veel verder zal gaan dan de uitspraken die de NAVO-top van Rome heeft gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.