+ Meer informatie

Weer aan het werk

1 minuut leestijd

WARSCHAU — Een voormalige Poolse stakingsleider die eind vorige maand „illegaal" in Polen terugkeerde, werkt sinds kort weer als slotenmaker op de scheepswerf in Szczecin waar hij voor zijn vlucht het land uit zijn brood verdiende. De Poolse autoriteiten hebben daarvoor toestemming gegeven, ofschoon het gerechtelijke onderzoek naar de illegale terugkeer gewoon doorgaat.

Edmund Baluka was voorzitter van een stakingscomité op de Adam Warskiwerf ten tijde van de onrust eind 1970 toen bij arbeidersdemonstraties tegen de hoge voedselprijzen in Oostzeehavens het tot bloedige onlusten kwam. Baluka vluchtte in 1973 naar het buitenland, maar dook eind april weer in Szczecin op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.