+ Meer informatie

Afrikaantje

2 minuten leestijd

We zullen er eens een paar voor het voetlicht halen die de aandacht waard zijn om eens te zaaien: allereerst de verbena h^'bride „tropic", ben ideale tuinplant van 30 cm hoog die zeer uitbundig bloeit met een rose-rode bloemkleur en fraai heldergroen blad. Tropic is een buitengewone borderplant en voor randen en als goede bijkomstigheid zeer geschikt voor de balkonbakken. De naam zegt het al, de tropic houdt van zon en zomer. Ze zal een goede verzorging belonen met een bloemenpracht tot in de herfst. deze heeft een combinatie van eigenschappen die we bij zinnia's nog niet veel hebben gezien. De pacific yellow heeft helder gele bloemen van gemiddelde grootte, waarvan de bloemblaadjes elkaar overlappen. Dit nieuwe ras is bovendien bijzonder vroeg, maar wat haar bovendien zo onderscheidt van andere zinnia's is haar grote weerstandsvermogen tegen minder goede weersomstandigheden.

De eerste bloemen komen reeds open als de plant ongeveer 25 cm hoog is. De zijtakken echter worden veel langer en zijn daarom met een lengte van 60 tot 80 cm buitengewoon goede snijbloemen. •

Nu nog even een laagblijvende perkplant die reeds in voorgaande jaren haar kwaliteiten heeft bewezen: de tagetes (afrikaantje) „queen bee". Een nog vrij nieuwe afrikaan die door de warme kleurencombinatie iedereen zal charmeren. Warm bruin-rood en diep goud-geel zijn de kleuren die gezamenlijk de belangrijkste kenmerken van deze medaillewinnaar vormen. De vroege bloei, de bloemgrootle en de zeei" rijke bloei gedurende de gehele zomer en herfst zijn de andere eigenschappen die deze tagetes tot de blikvanger van uw tuin maken.

Zoals elke tagetes is ook de „queen bee" zeer gemakkelijk uit zaad op te kweken. Zodra er geen gevaar voor nachtvorst meer bestaat kan ze worden uitgeplant. Zinnia „Pacific Yellow" Florist.

fe^

^ff

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.