+ Meer informatie

Dollar iets duurder

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/KRF) - Na gisteren met ruim drie cent in koers te zijn gedaald, is de dollar de handel op de Europese wisselmarkten vanmorgen begonnen met een hogere koers. In Amsterdam werd om 10,00 uur een koers opgegeven van ƒ 1,8525 tegenover een slotkoers van ƒ 1,8420 gisteren.

Gisteravond in New York wist de dollar al op te krabbelen van een koers van ruim onder de ƒ 1,84. In het Verre Oosten kreeg de koersstijging wat meer vaart doordat er dollars werden gekocht. Het lage koerspeil werd kennelijk aantrekkelijk genoeg geacht om te kopen. De stemming voor de Amerikaanse munteenheid blijft echter negatief gezien de mogelijkheid dat de rente in de Verenigde Staten wordt verlaagd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.