+ Meer informatie

Machinist gewond door obstakels boven rails

Op traject Zwolle-Emchede

1 minuut leestijd

WIERDEN — Een. machinist uit Hengelo is vrijdagavond om kwart voor twaalf

licht gewond geraakt toen de laatste stoptrein Zwolle-Enschede in Wierden met snelheid van 90 km tegen een teil met stenen en een ijzeren balk reed.

Teil en balk waren opgehangen aan een leuning van een viaduct, precies ter hoogte van de bestuurderscabine. De attributen werden enkele honderden meters meegesleurd met de trein die een noodstop maakte. Van de passagiers raakte niemand gewond. De trein werd aan de voorkant beschadigd.

Tip

Een paar dagen eerder vond de Wierdense politie op dezelfde spoorlijn ijzeren vaten. Door een tip van voorbijgangers konden deze nog voordat de laatste trein naderde, worden weggehaald. Begin deze week reed de laatste stoptrein op dit traject door een over de rails gespannen tennisnet. De politie heeft nog geen inzicht in de achtergrond van deze acties. ?e zal de betreffende spoorlijn de komende tijd extra in de gaten houden, vooral tijdens het naderen van de laatste trein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.