+ Meer informatie

Geen nieuwe kentekenplaten

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Tuijnman an verkeer en waterstaat voelt niets oor het verstrekken van speciale opallende kentekenplaten aan automoilisten die voldaan hebben aan hun erplichtingen op het gebied van de lotorrijtuigenbelasting, de wettelijke ansprakelijkheidsverzekering en de etaling van deel drie van het kenteenbewijs. Volgens Tuijnman is de jaarlijkse uitifte van tien miljoen reflecterende entekenplaten — twee per auto — te ostbaar en te ingrijpend. Ook voor het itgevën van speciale stickers is de miister niet te vinden omdat het mateiaal waarvan de stickers gemaakt zijn iet geschikt is voor bewerking met de omputer.. Dit antwoordt Tuijnman op kamerragen van de Tweede kamerleden Van er Ven en Hermans (beiden WD), die e uitgifte van speciale kentekenplaten f stickers suggereerden om zo hét ontuiken van de drie genoemde verphchingen tegen te gaan. Volgens Tuijnman ?ordt de V/A-verpUchting niet op grote chaal ontdoken en loopt het met het etalen van deel drie van het kentekenewijs ook wel los. Bovendien heeft de lelastingdienst het innen van de moorrijtuigenbelasting redelijk' in be,wang, aldus Tuijnman.

^l Weekaanbledlng ^J
jtt 10 kg magere

Jan van .£ Schaffelaarstraat 13 J-»; ••> ' BARNEVELD ilt^t Tel. 03420 - 12067 J^: De gehele week geopend NIJKERK . 3l^ Singel 39,03494 - 54368 Ji^ Dit heeft een woordvoerder van de

donderdags en vrijdags >t geopend -U',

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.