+ Meer informatie

Uit de consistorie

1 minuut leestijd

Wist u dat die jongen verkering had met een meisje van een andere kerk, was de vraag die ik in een kerkeraadskamer hoorde toen het huwelijk van die beide aangekondigd werd.

Het bleek dat er nog niet zo lang geleden huisbezoek was geweest waarbij over het contact met het meisje van een andere kerk in het geheel niet gesproken was. De broeders vonden het bepaald niet plezierig nu ineens te horen dat het huwelijk in een andere kerk bevestigd zou worden, met als waarschijnlijk gevolg dat de jongen over zou gaan tot de kerk waartoe het meisje behoorde.

Zulke situaties zullen zich ook elders wel voordoen. Ik wil er de conclusie uit trekken dat men op de huisbezoeken ook aan deze dingen aandacht moet besteden.

Misschien vinden sommige ambtsdragers het wat optimistisch te denken dat jongelui bij de huisbezoeken aanwezig zijn. Dan zal men in elk geval met hen contact moeten zoeken. Ook hierin behoort de kerk leiding te geven en niet pas de feiten vast te stellen als ze voldongen zijn geworden. Misschien kan er op een kerkeraadsvergadering eens apart over gesproken worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.