+ Meer informatie

Sands ziet af van een zetel

1 minuut leestijd

LONDEN/BELFAST — Het IRAlid Bobby Sands, die vrijdag in een tussentijdse verkiezing in het Noordierse kiesdistrict Zuid-Fermanagh is gekozen tot lid van het Engelse Lagerhuis, heeft zaterdagavond laten weten van zijn mandaat af te zien. Via vrienden liet Sands, die in de Maze-gevangenis in Belfast zit, weten dat hij van plan is zijn hongerstaking voort te zetten en daarom zijn mandaat niet op zich kan nemen.

Sands zit een straf uit wegens wapenbezit en heeft nog tien jaar gevangenis voor de boeg. Hij is sinds 43 dagen in hongerstaking om politieke status voor IRA-gevangenen af te dwingen. Volgens artsen heeft hij nog twee tot drie weken te leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.