+ Meer informatie

Ds. Pieters neemt afscheid van Genemuiden

1 minuut leestijd

GENEMUIDEN - Ds. W. Pieters heeft zaterdagmiddag afscheid genomen van wijk I van hervormd Genemuiden. Negentien jaar geleden werd de toen 23-jarige kandidaat uit Ede door zijn mentor, ds. J. Catsburg, bevestigd en verbonden aan Genemuiden.

Ds. Pieters nam een beroep aan naar Springford in Canada. Deze gemeente is aangesloten bij de RCA (Reformed Church of America, de Hervormde Kerk van Amerika). In zijn afscheidsdienst bepaalde ds. Pieters zijn gehoor bij de tekst Zefanja 3:12.

De scheidende predikant had als thema "Een zeer troostvolle boodschap voor een zeer goddeloze stad". De aandachtspunten waren: een luisterrijke verkondiging van een eenzijdig Godswerk, een huiveringwekkende bemoediging voor een veracht gezelschap en een vriendelijke uitnodiging tot een vrijmoedig toevlucht nemen.

Ds. Pieters verklaarde dat hij al die negentien jaar niets anders heeft willen preken dan het eenzijdig Godswerk en vanuit het hart van het Evangelie.

Na afloop van de preek werd ds. Pieters toegesproken door ouderling K. Lindeboom. Eerder vorige week waren op een gemeenteavond de gebruikelijke toespraken gehouden door collega-predikant ds. A. A. Floor, ouderling A. Riezebos, kerkvoogd B. J. van Dalfsen en burgemeester J. P. M. Rietkerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.