+ Meer informatie

BOSKOOP

2 minuten leestijd

plaats is aan de tafel van daarom wordt er Boskoop een vanuit het heidenveld uitgezonden. Wat heeft het u te zeggen, uitgaat om in een dat er iemand van u ander gebied te noden tot de maaltijd?". Dat zei ds. G. J. van Aalst te Benthuizen gisteren tijdens de uitzending van het zendingsechtpaar Commelin-Blom naar Guinee, vanuit de gereformeerde gemeente van Boskoop

Ds. Van Aalst sprak naar aanleiding van Lukas 14:23 en 24, waar verhaald wordt hoe de genoden ieder voor zich een verontschuldiging hadden om niet te komen tot de maal- ' tijd. „De dienstknecht moet van zijn j toornige heer in de heggen en steg- j gen om de armen en blinden niet al- ] leen te noden, maar ze te brengen, opdat het huis vol worde. Zou u zich tussen die ingebrachten thuisvoelen? Tussen hoeren en tollenaren, blinden en kreupelen? zo vroeg de predikant de aanwezigen. Hij wees hen erop dat de dienstknecht het „nette, afwijzende, kerkelijke Jeruzalem" moest verlaten om daarbuiten de. boodschap van vrije genade te brengen. „Eerst iets anders, te druk, te gelukkig, te veel zorgen. Het kunnen de perioden van uw leven zijn. Bent u niet bang dat de kandelaar van het Woord van ons wordt weggenomen?" aldus ds. Van Aalst.

Hij bevestigde J. M. Commelin eerst als ouderling met een bijzondere opdracht, waarna de zendingswerker werd uitgezonden door ds. L. Blok, tweede voorzitter van het zendingsdeputaatschap. Hij werd precies 25 jaar geleden voor het eerst uitgezonden naar het zendingsveld. Commelin zelf daarover: „Het mag weer, het moet ook".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.