+ Meer informatie

Minister praat met Amsterdam over de NSM

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Van Aardenne van Economische zaken is dinsdagmorgen onder druk van de PvdA, het CDA en de CPN gezwicht voor de eis dat hij alsnog met alle betrokkenen om de onderhandelingstafel gaat zitten om een oplossing te vinden die het voortbestaan van de NSM-werf waarborgt.

De minister verbond hieraan maar één voorwaarde: het gemeentebestuur van Amsterdam moet terugkomen van zijn^ oordeel dat het kabinetsvoorstel om voor de allerlaatste maal bij te springen met tien miljoen gulden onaanvaardbaar is. Morgen wil de Kamer over het resultaat van de onderhandelingen debatteren, zo bleek tijdens een gistermorgen gehouden spoedoverleg met de vaste Tweede kamercommissie van Economische zaken met de minister.

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben gistermiddag de uitnodiging van minister Van Aardenne om opnieuw te praten over de instandhouding van de NSM, aanvaard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.