+ Meer informatie

Geen invoering stembiljetten in braille

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister Wiegel (van Binnenlandse zaken) stelt zich op het standpunt, dat invoering van een stembiljet in braille bij de verkiezingen op 26 mei niet meer mogelijk is.

Invoering van een dergelijk biljet maakt wijziging van de bestaande voorschriften noodzakelijk en dat is — gezien de korte tijd die nog beschikbaar is — niet haalbaar.

In antwoord op schriftelijke vragen van Kamerlid Nijhof (DS'70) meent Wiegel, dat tegen het vervaardigen van stembiljetten in braille ook principiële bezwaren bestaan. Het stemgeheim-namelijk zou kunnen worden aangetast in die gevallen, waarin in een stembureau slechts een of enkele stembiljetten iiï; braille worden gebruikt. Volgens de; minister kan het stemmen bij volmacht voor een groot aantal visueel gehandi-; capte kiezers uitkomst brengen. '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.