+ Meer informatie

Meerderheid wil voorwaarden voor steun Suriname

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt dat Nederland aanvullende voorwaarden moet stellen aan de Surinaamse regering voordat Nederland kan overgaan tot hervatting van de financiële steun aan het land.

Dat blijkt uit een onderzoek dat door het NIPO op 7 en 8 augustus is uitgevoerd. Het onderzoeksbureau vroeg aan 899 Nederlanders of zij er vertrouwen in hadden dat de Surinaamse regering de financiële steun op de juiste wijze zou besteden. Op deze vraag antwoordde 36 procent van de ondervraagden dat zij daar heleméal geen vertrouwen in hebben, terwijl nog eens 37 procent er weinig vertrouwen in stellen.

Een overgrote meerderheid van de mensen vindt dat de Nederlandse regering aan het geven van financiële hulp aan Suriname aanvullende voorwaarden moet verbinden. Slechts 6 procent vindt dat geen voorwaarden moeten worden gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.