+ Meer informatie

Raad van Kerken weigert gebedstekst

1 minuut leestijd

AMERSFOORT - De Raad van Kerken in Nederland zal de lidkerken vragen op zondag 20 mei voorbede te doen voor de vrede in het MiddenOosten. Daarbij wordt, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen gebruik gemaakt van de door de Raad van Kerken van het Midden-Oosten (MECC) voorgestelde teksten. De formulering van de gebeden wordt overgelaten aan de lidkerken, zo deelde de Raad gisteren mee.

De zondag van het vredesgebed valt samen met een bezoek van een delegatie van de MECC (van 19 tot 24 mei) aan ons land. De MECC had de kerken en oecumenische organisaties in de hele wereld gevraagd in de periode tussen Palmzondag en Pinksteren voor „vrede in het Heilige Land" "te bidden. De MECC weigert Israël bij name te noemen.


In de gebeden zou volgens de MECC de nadruk moeten liggen op „de ontkenning van de rechten en de waardigheid van het Palestijnse volk".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.