+ Meer informatie

Belgische disconto verlaagd

1 minuut leestijd

BRUSSEL De Belgische centrale bank heeft het officiële disconto met ingang van donderdag verlaagd met één procent tot dertien procent. De voorlaatste wijziging van het disconto, een verlaging van vijftien tot veertien procent, vond plaats op 30 april.

Het disconto is nu weer op het niveau van eind maart. Op 31 maart werd het tarief verhoogd van dertien tot zestien procent om omvangrijke speculatie tegen de Belgische frank tegen te gaan. Van de zijde van de centrale bank is verklaard dat de positie van de frank binnen het Europese Monetaire Stelsel (EMS) de afgelopen weken weer stabiel is geworden. Dat heeft het de bank mogelijk gemaakt de afgelopen week deviezen te kopen voor aanvulling van haar reserve.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.