+ Meer informatie

Gestoofde borstlappen in paprikasaus

3 minuten leestijd

Deze stoofschotel smaakt lekker met drooggekookte rijst en doperwtjes. Ook macaroni en een tomatensla passen er goed bij.

Stoofschotel
500 à 600 gram borstlappen (paardelappen)
1 eetlepel bloem
zout
peper (uit de molen)
100 gram boter
2 uien
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder (Edelsüsz)
1 dl rode wijn
1 rode en 1 groene paprika
4 eetlepels (koffie)room
½ theelepel maizena

Maak de lappen droog met keukenpapier. Wrijf ze in meteen mengsel van bloem, zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de lappen om en om bruin. Neem de lappen daarna even uit de pan. Fruit de grof gesnipperde uien in de resterende bakboter tot ze gaan kleuren. Strooi de paprikapoeder erover en schep alles menige malen om.

Giet de licht verwarmde wijn erbij en roer alles goed door. Leg de lappen in de pan terug. Giet er zoveel water bij dat alles net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat de lappen 75 minuten heel zachtjes stoven. Neem de lappen uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Zeef het kookvocht en voeg de in smalle reepjes gesneden paprika eraan toe.

Roer de licht verwarmde room door de saus. Leng de maizena aan met 1 eetlepel koud water en bind de saus er heel licht mee. Laat de saus daarna nog enkele minuten pruttelen. Schenk de saus over het vlees en strooi er - noodzakelijk is het niet - wat paprika of fijngehakte peterselie over.

Kwarkbavarois
¼ 1 melk
3 eierdooiers
50 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
6 blaadjes gelatine
250 gram kwark
1 dessertlepel marasquin
¼ 1 slagroom bigarreaux

Meng de melk, de eierdooiers, suiker en vanillesuiker dooreen en verwarm dit mengsel al roerend au bain marie (in een pan die in kokend heet water staat) tot het gebonden is. Los er daarna de geweekte, goed uitgeknepen gelatine in op.

Laat de massa afkoelen en meng - zodra hij lobbig gaat worden - de kwark en de marasquin erdoor. Schep tenslotte de stijfgeklopte room erdoor en breng de bavarois over in een beboterde puddingvorm. Laat hem hierin opstijven, keer hem en garneer hem met in stukjes gesneden bigarreaux.

Overgenomen uit „Het dagelijks Vleesboek", verkrijgbaar bij veel slagerijen voor ƒ 8,50 of rechtstreeks te bestellen bij Voorlichtingsbureau Vlees te Rijswijk door overmaking van ƒ 12,75 (incl. ƒ 4,25 portokosten) op giro 5486704 t.n.v. Voorl. bur. Vlees of betaalcheque van ƒ 12,75 in een envelop).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.