+ Meer informatie

Gerald Ford

2 minuten leestijd

WASHINGTON — Gerald Rudolph Ford, die plotseling een politiek zeer belangrijk figuur is geworden in de wereld, is wat zijn doen en laten betreft een — doorsneeman —. Hij behoort tot de Episcopale kerk, die hij in zijn leven lang heeft bezocht.


Toen hij vice-president werd, gaf hij er de voorkeur aan zijn huis in een van de voorsteden van Washington niet te verlaten. Ford is een man die graag en hard werkt, zijn reputatie is schoon. Hij beschikt over een aantal kwaliteiten die nuttig zijn in een wereld van politieke schandalen. Hij behoort al 25 jaar tot de republikeinen.

Gerald Ford werd geboren op 14 juli 1913 in de staat Nebraska. Hij is 26 jaar geleden gehuwd en hij heeft vier kinderem De vier kinderen van het echtpaar Ford hebben verschillende richtingen gekozen. De oudste, de 23-jarige Michael, studeert theologie in Massachusetts, hoewel hij niet van plan is predikant te worden. Hij is kort geleden getrouwd. De volgende zoon, de 21-jarige Jack, ijverde in 1972 voor de herverkiezing van Nixon. Hij wil zich specialiseren op het gebied van de milieubescherming. De 17-jarige Steven heeft pas de „Highschool" afgelopen, en dan is er nog een, een 16-jarig meisje Susan.

Gerald Ford noemt zichzelf conservatief op het gebied van fiscale, gematigd op dat van binnenlandse en liberaal op dat van buitenlandse zaken.

Tijdens zijn gehele loopbaan in het Congres — vanaf 1965 — heeft Ford op goede voet gestaan met Nixon, maar toen deze in oktober verleden jaar uitzag naar een tweede man besloten de leiders van de republikeinse partij niet de man te benoemen die Nixon's eerste keus was, de oud-minister van financiën, John Connally, maar Gerald Ford. Zijn benoeming werd met grote meerderheid door het Huis en de Senaat aanvaard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.