+ Meer informatie

Basisschool Oostdijk vijftig jaar

2 minuten leestijd

OOSTDIJK — Vrijdagavond is in Oostdijk onder grote belangstelling het feit herdacht, dat 50 jaar geleden de basisschool, uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten, werd geopend.

In een grote bedrijfshal werd -deze bijeenkomst geopend door ds. A. Hoogerland. Ds. A. Hoogerland zei ,,dat deze avond in het teken van terugzien staat. Er is zeer veel gestreden om deze school tot stand te krijgen.

God wekte Israël op om Zijn grote daden niet te vergeten. Dit geldt evenzeer voor ons. Mochten wij ook in de toekomst God steeds nodig hebben. In deze tijd is het nodig samen verder te strijden, want het is er na 50 jaar nog niet beter op geworden.

Hebben wij geen kracht? Dat wij ze van God mogen begeren."

 Ds. J. van Vliet van Aagtekerke sprak namens de scholenbond. Hij memoreerde wijlen ds. H. G. Kersten, die een belangrijk aandeel in de totstandkoming van deze school heeft gehad. „Deze school in Oostdijk en die in Krabbendijke zijn van veel betekenis geweest voor de verdere onttwikkeling van het reformatorisch onderwijs in deze streek", aldus ds. Van Vliet.

 Beide sprekers  wezen op de voortdurende strijd om het bestaan van deze kleine school in de afgelopen 50 jaren. De februariramp van 1953 verwoestte vrijwel de gehele school. Ook waren er jaren, dat het aantal kinderen beneden het vereiste aantal was. Maar met Gods hulp bestaat deze driemansschool nu nog, en vertoont nu een zekere bloei.

Namens de oud-leerlingen werd het schoolbestuur nog een enveloppe met inhoud overhandigd. Na het officiële gedeelte werd door het schoolbestuur een receptie aangeboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.