+ Meer informatie

Landelijke maatregelen hormonen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Er zullen landelijke gecoördineerde maatregelen worden getroffen tegen boeren, bij wie runderen zijn aangetroffen die met het kankerverwekkende hormoon des zijn ingespoten.

De boeren zal om vrijwillige medewerking worden gevraagd de positieve runderen te laten vernietigen. Maar de betreffende boeren krijgen ook de gelegenheid voor de rest van de veestapel het mestproces binnen redelijke termijn te voltooien. Het andere deel zal te zijner tijd onder overheidstoezicht worden geslacht.

Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten in overleg met de algemene inspectiedienst van het ministerie van Landbouw, de veterinaire inspectie en het rijksinstituut voor de volksgezondheid, aldus een mededeling van de Amsterdamse advocaat-generaal mr. C. Fico. Hij heeft het overleg gecoördineerd tussen de Economische officieren van jusitie en de diensten, die inet dit soort zaken zijn belast.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.