+ Meer informatie

Carbidschip door R'dam geweigerd

Lading geeft teveel risico

1 minuut leestijd

ROTTERDAM •— De kans bestaat dat het zwaar beschadigde Poolse vrachtschip Stanislaw Dubois irt de golven van de Noordzee verdwijnt samen met enkele duizenden tonnen carbid^" die het schip in de ruimten heeft.

CPN roept Ijsberg uit Praag terug

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat^, lijkt er geen andere oplossing, als de'; gemeente Rotterdam tenminste niet' zou toestaan dat dê vier slepers van/^ Smit en Wijsmuller de Pool naar de''. Maasvlakte bij Rotterdam brengen.'" Daar zou het gat in de romp van het' schip eerst provisorisch gedicht moe-,, ten worden, waarna de lading carbid zou kunnen worden gelost. Vervolgens( " zou de Stanislaw Dubois naar een Rotterdamse reparatiewerf kunnen wor- _ den gebracht.

De directeuren-generaal van Water- •. staat. Scheepvaart en Volksgezond-- . heid/Milieuhygiëne zijn voorstander van dit laatste plan, omdat deskundigen van TNO gisteren aan boord van het schip hebben vastgesteld dat ontploffingsgevaar er niet erg groot is. Direct transport van de Stanislaw Dubois naar een reparatiewerf achten zij echter niet verantwoord. .,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.