+ Meer informatie

Onze methode van onderzoek is juist

1 minuut leestijd

BILTHOVEN — „Ons hormoononderzoek bij slachtvee is juist. On2e methode wordt ook in Duitsland op precies dezelfde manier toegepast.

Ook daar zijn er processen aangespannen maar die hebben de critici allemaal verloren."

Zo reageert prof. dr. E. H. Kampelmacher, directeur van het rijksinstituut voor de volksgezondheid (RIV), op de kritiek die allerwegen is losgebarsten op de onderzoekmethode van het RIV op het kankerverwekkend hormoon DES bij slachtvee.

Op diverse fronten spelen momenteel in ons land processen waarbij de juistheid van de RIV-methode wordt aangevochten. Zo zijn boze paters benedictijnen van de St. Willibrordus-abdij in Doetinchém naar de rechter gestapt omdat zij vinden dat geheel ten onrechte beslag is gelegd op hun veestapel. Ook een vleesexporteur in~ Holten heeft een kort geding aangespannen waarbij de betrouwbaarheid van het RIV-onderzoek inzet is.

Prof. Kampelmacher vindt die kritiek even begrijpelijk als onjuist. „Begrijpelijk, omdat er natuurlijk enorme economische belangen in het geding zijn, maar wij houden staande dat onze methode juist is. Dezer dagen is ons gebleken dat men in Duitsland — een van de grootste afnemers van ons vee — precies dezelfde methode toepast. Ook daar is men naar de rechter gestapt maar de processen hebben er alleen nog maar eens bevestigd dat, de onderzoekmethode goed is."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.