+ Meer informatie

Engels sluit op scholen niet voldoende aan

1 minuut leestijd

ZOETERMEER (ANP) - De aansluiting tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is voor het vak Engels onvoldoende.

Engels is sinds 1986 een verplicht vak op de basisschool, maar de scholen voor mavo, havo, vwo en lbo hebben daar nauwelijks aandacht voor gehad. Dit schrijft de onderwijsinspectie in een rapport dat gisteren is gepubliceerd.

Wil voortzetting van de Engelse lessen in het basisonderwijs zin hebben, dan zijn maatregelen noodzakelijk, aldus de inspectie. Er moeten afspraken komen over de inhoud van het vak op de basisschool, scholen voor voortgezet onderwijs moeten de kennis van hun brugklassers bij binnenkpmst toetsen en ook via de nascholing van de leraren moet meer aandacht aan de aansluiting worden besteed.

De basisscholen besteden gemiddeld 60 tot 100 uur aan het vak Engels, zo blijkt uit het rapport. De lessen worden vooral gegeven in de groepen zeven en acht. Scholen voor voortgezet onderwijs zijn van de inhoud hiervan nauwelijks op de hoogte. Slechts 18 procent van de scholen voor imavo, havo, vwo en lbo weet wat er op een of meer van de toeleverende basisscholen aan Engels wordt gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.