+ Meer informatie

Dirksland koopt grond voor bouwlocatie

1 minuut leestijd

DIRKSLAND - Ten behoeve van een nieuwe bouwlocatie te Melissant besloot de gemeenteraad gisteravond tot aankoop van een perceel landbouwgrond van bijna 3 hectare voor een bedrag van ruim 165.000 gulden. Het huidige uitbreidingsplan is nagenoeg volgebouwd. Voorbereidingen dienen te worden getroffen voor een nieuwe bouwlocatie.

Gezocht is naar een locatie die voor wat betreft de ontsluiting direct aansluit op reeds bestaande wegen in de bebouwde kom. Een dergelijke locatie is beschikbaar direct achter de Fabiusstraat en aansluitend aan het huidige plan "Melissant-Zuid", aldus het collegevoorstel.

Met de grondeigenaren is onderhandeld om door middel van ruiling van grond het gewenste perceel te verwerven. De gezusters Both waren slechts bereid tot verkoop van het perceel. Voor de op korte termijn nog niet voor woningbouw benodigde grond wordt onderzocht welke aanwendingsmogelijkheden er gevonden kunnen worden. Gebruik als parkeerterrein voor vrachtwagens werd door de meeste fracties bij voorbaat afge

Voor het opstellen van een plan ten behoeve van de riolering en bestrating van de Secretarieweg stelde de raad een bedrag beschikbaar van 100.000 gulden. Het opstellen van het plan en het besteksgereed maken zal door de Grontmij worden uitgevoerd. Met het ziekenhuisbestuur is overeenstemming bereikt om de ondergrond van het parkeerterrein van het ziekenhuis te gebruiken voor het nieuwe hoofdgemaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.