+ Meer informatie

Ter Overweging

1 minuut leestijd

R.H. Matzken D. Miss., Handelingen der Gemeente. Deel 2. Uitg. Kok, Kampen. f. 32,50. Bij de bespreking van het eerste deel (in UKK) zijn verschillende bezwaren tegen de in dit boek gehanteerde opzet en gelanceerde visie aangegeven. De brieven aan de gemeenten in Klein-Azië uit de Openbaringen worden als een sjabloon op de kerkgeschiedenis gelegd, een soort herschrijving van de geschiedenis en de „officiële” kerken tegenover de „alleen van God afhankelijke gemeenten” gesteld. Dit behoeft hier niet herhaald te worden, omdat het tweede deel (194 blz.) hetzelfde patroon vertoont. Maar wie deze vrij subjectieve benadering onderkent en de eenzijdigheid ervan in rekening brengt, zal de stellingname van de auteur in de contemporaine geschiedenis voor een groot deel appreciëren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.