+ Meer informatie

Boze reacties op R'damse Junkibond

Dreigende Bhagwan-aanhanger

1 minuut leestijd

SCfflEDAM — Een aantal stafleden van de Drugvrije Therapeuthische Gemeenschap „Essenlaan", een onderdeel van de dr. Boumanstichting In Rotterdam heeft verontwaardigd gereageerd op dé beschuldigingen van de Rotterdamse Junkibond dat de Drugvrije gemeenschappen sterk worden beïnvloed door de Bhagwan-beweging. De leden, voor het merendeel zelf Bhagwan-aanhangers, ontkennen dat geld via de achterdeur naar de beweging toevloeit.

De woede van de acht stafleden richt zich vooral op de dagbladen, die volgens hen de Junkibond klakkeloos hebben geciteerd. Tegen twee van hen, namelijk de Volkskrant en het Algemeen Dagblad, wiUen de leden van de therapeutische gemeenschap een kort geding aanspannen als geen rectificatie wordt opgenomen.

De beschuldigingen aan het adres van de Bhagwan-beweging zijn geuit op een onlangs gehouden conferentie van heromeverslaafden in Kotterdam. Daar zijn door de Junkibond de resultaten gepresenteerd van een onderzoek. dat door de Hagenaar E. Zwitser is verricht onder de vele neutrale hulpverleningsinstanties.

Inzicht

De stafleden van de Essenlaan geven toe dat zij de beschuldigingen van Zwitser niet kuimen ontzenuwen. „Wij hebben ook geen inzicht. Bij ons heeft het lidzijn van de Bhagwan-beweging in ieder geval geen invloed op de therapie, ook vinden geen malversaties met subsidiegelden plaats," zo zegt één van hen. Swami Amand Brabodh. De stafleden van de Essenlaan hebben vorige week het ministerie van Volksgezondheid gevraagd een onderzoek in te stellen naar het beheer van de verpleeggelden. In de Essenlaan zijn zes van de dertien stafleden lid van de Bhagwan-beweging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.