+ Meer informatie

Bombardementen op Afghanistan: honderden doden

1 minuut leestijd

NIEUW DELHI/WASHINGTON — De Russische luchtmacht heeft afgelopen zaterdag bombardementen uitgevoerd op de Afghaanse provincie Logar, nabij Kaboel, als gevolg waarvan tweehonderd mensen zijn gedood of vermist. Dat hebben Westerse diplomatieke bronnen in Nieuw Delhi woensdag bevestigd.

Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft woensdag tegengesproken dat de Sovjet-Unie haar militaire sterkte in Afghanistan heeft opgevoerd. De informatie uit Westerse diplomatieke bron in Nieuw Dehli en Islamabad is „volkomen onjuist", zo verklaarde een woordvoerder van het Pentagon. Volgens Amerikaanse schattingen bedraagt het aantal Russische soldaten in Afghanistan 85.000.

Er is Russische versterking naar Afghanistan gezonden om de verdediging van de hoofdstad Kaboel en omgeving te consolideren, menen Westelijke militaire deskundigen in Nieuw Delhi. Er zijn deze week lange konvooien Russische en Afghaanse soldaten waargenomen. In het begin van deze maand zijn al vier divisies Afghaanse troepen door Russen vervangen. De Afghaanse overheid schijnt niet in staat verse strijdkrachten te recruteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.