+ Meer informatie

Gevaarlijk nylon

2 minuten leestijd

Ik draag wel eens een brusk-nylon nachtjapon. Nu zegt men, dat zo'n kledingstuk erg gevaarlijk is. Als er een vonkje op valt zou hij meteen in vlam staan. Is dat waar? Antwoord - Nee, dat is niet zo. Als uw nachtjapon versleten is moet u dat in de tuin maar eens proberen. Nylon is wel brandbaar, maar de temperatuur waarbij het ontvlamt ;is vrij hoog. Wel zult u meteen een smeltga't in uw nachtjapon krijgen als er een vonk op valt. Komt hij uitgebreid met vuur in aanraking, dan zal een grote plek smelten en daarna ontvlammen.

De Nationale postzegeltentoonstelling 1981, die op vrijdag 29 mei begint in De Doelen te Rotterdam wordt om 10.30 uur door mr. P. van Vollenhoven^ beschermheer van de expositie, officieel geopend. Zij opent de toegang voor het publiek om 13.00 uur, waarna zij tot 22.00 uur open blijft, 's Zaterdags is de openingstijd van 9.30-1,8.00 uur.

Er zullen tal van speciale studiegroepen aanwezig zijn om voorlichting te geven, terwijl ongeveer 30 handelaren, aangesloten bij de NVvPH, materiaal te koop aanbieden. De PTT zal een tijdelijk filatelieloket openstellen, waar de bijzondere enveloppen, met de oorspronkelijke gemeentewapens van Charlois, Delfshaven en Kralingen, kunnen worden voorzien van het stempel der tentoonstelling. Op het omslag van de catalogus is een ruimte uitgespaard voor het plakken van een postzegel, waarop het zeer weinig gebruikte officiële PTT-stempel van-'dè Doelen kan worden geplaatst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.