+ Meer informatie

oefent met Bundeswehr

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Ruim vijfduizend Nederlandse landmachtmilitairen nemen van 3 tot 10 september in de Duitse Bondsrepubliek deel aan de oefening „Grosser Bar". Dit heeft de legervoorlichtingsdienst woensdag meegedeeld.

„Grosser Bar" is een oefening van het Westduitse eerste legerkorps, die wordt gehouden in de Noordduitse laagvlakte. De in Seedorf en Hohne in de Bondsrepubliek gelegerde pantserbrigade zal voor Nederland aan de oefening deelnemen.

Behalve de brigade van de Koninklijke Landmacht doen ook een Engelse en een Amerikaanse brigade mee. Bij „Grosser Bar" zijn ruim 60.000 militairen en 20.000 voertuigen betrokken.

De Duitse legerkorpscommandant luitenant-generaal Hans H. Klein zal de oefening leiden. ,,Grosser Bar" speelt zich af in een gebied in de deelstaten Niedersachsen en Nordrr hein-Westfalen.

Drie jaar geleden hield het Nederlandse legerkorps een soortgelijke oefening in dezelfde omgeving. Evenals bij^ die oefening („Big Ferro") wordt bij* „Grosser Bar" zonder een gedetailleerd draaiboek gewerkt. Voor de controle over het oefenverloop wordt een team van scheidsrechters, onder wie Nederlandse officieren, ingezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.